Ingredienser
Vårruller
Sirkulære eller kvadratiske rispapir
200 gram vermicelli risnudler
1 grillet kylling, revet i strimler (det holder egentlig med 1/2, men lag kinesisk kyllingsalat dagen etter)
1 bunt koriander
1 lite hode romanosalat
En stor håndfull mynte
1 stor gulerot
1 liten agurk
Peanøttsaus
2 fedd hvitløk, finhakket
2 thailandske chilli
2 ss olje til steking
6 ss hoisin-saus
4 ss fiskesaus
2 ss sukker
6 ss peanøttsmør (foretrekker Green Choice sin crunchy, fås hos Norgesgruppen sine butikker)
200 ml kokosmelk (16 ss)
2 ss tamarind paste
2 ss soyasays
150 ml vann
Instruksjoner
- Begynn med sausen. Finhakk chilli og hvitløk og stek dem i oljen over middels varme til de blir myke, ca. 2 min.
- Ha i resten av ingrediensene og varm opp over middels varme til det begynner å putre. Rør litt innimellom. Peanøttsmøret bruker gjerne litt tid for å løse seg opp. La småkoke til den oppnår milkshake-konsistens, ca. 15-20 min. Ta den av plata og la den kjøle seg ned.
- Kok opp vann med litt salt til risnudlene. Følg instruksjonene på pakka om koketid (ikke overkok), og skyll nudlene i dørslag under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La renne av og sett klar til rulling.
- Riv kyllingen i ganske fine strimler, ha over i en bolle klart til rulling.
- Kutt salat, koriander og mynte i fine strimler og bland dem sammen i en passende bolle klar til rulling. Jeg pleier å blande et forhold på ca. 40% salat, 40% koriander og 20% mynte, men dette er smak og behag.
- Kutt gulerøtter og agurk i ca. 5 cm lange strimler.
- Ha varmt vann fra springen i en stor bolle som er videre enn risplatene.
- Sett fram en fjøl som er stor nok til dekke risplatene og samle de andre ingrediensene så du har dem innen armlengdes avstand.
- Rulleprosessen er som følger (se video over så du ikke blir helt lost i tekstforklaringen):
- Ha en risplate i det varme vannet i et par sekunder, rist det lett og legg det ned på fjøla.
- Rekkefølgen på fyllet kan du velge selv, men jeg pleier å begynne med det grønne. Legg ønsket mengde i en ca. 15 cm stripe ca 3 cm fra kanten av risplata nærmest deg. Fyll så på med vermicelli, gulerot, agurk og kylling.
- Brett den nederste kanten helt over fyllet og press ned på andre siden. Brett inn høyre og venstre kant inn mot fyllet.
- Rull det innpakkede fyllet oppover til du har nådd den øverste kanten av rispapiret.
- Om du ble lettere forvirret av denne forklaringen, ta en titt på videoen under.
- Server gjerne så fort som mulig etter du har rullet. De kan godt spises etter et døgn i kjøleskapet, men konsistensen på risplatene blir seig og fyllet blir lett tørt.
No Comments