Butterscotch er et toffee-aktig smaks-konsept fra England. Det brukes til ulike desserter som puddinger og sauser eller i drops eller cookies. Hovedingrediensene er brunt sukker og smør, så smaken er litt dypere og mer maltaktig enn karamell. Hvis du noen gang har hatt Werther’s Original-dropsene, så vet du hva jeg snakker om. Det er ikke den smaken som appellerer mest til bruk i ispinner, må jeg innrømme. Men det fungerer overraskende bra, kanskje nettopp fordi det er i isform og at den dermed blir mindre søt enn sin mer tradisjonelle pudding- og dropsform. Definitivt en mer voksen ispinnesmak, men det gikk ned i ungene også etter litt overtalelse. De ikke var så begeistret for fargen. Ser den. En typisk oppholdsværs-ispinne.
Mengde:
6-8 ispinner
Aktiv tid:
30 min
Total tid:
5 timer
Merk
- Det finnes mange iskremformer der ute, og du kan bruke hva enn du foretrekker. IKEA sine er rimelige og lett å få tak i, men består av mange deler og jeg liker ikke å være avhengig av å samle inn igjen plast-«pinnene», som for øvrig ikke er spesielt gode å holde. Jeg foretrekker former som henger sammen og som er lette å vaske i oppvaskmaskinen, og har endt om med disse fra Wellood som favoritt. Disse må imidlertid bestilles fra utlandet, og Clas Ohlson har former som fungerer greit.
- Ispinnene kan enten pakkes lett inn i bakepapir i frysen eller cellofanposer, som blant annet kan kjøpes på Søstrene Grene.
Ingredienser
150 gram brunt sukker (175 mL; 3/4 cups)
170 gram fløte (175 mL; 3/4 cups)
28 gram smør (2 ss)
7,5 gram maisstivelse (1 ss)
370 gram H-melk (355 mL; 1 1/2 cups)
12 dråper vaniljeessens eller 2 ts vaniljeekstrakt i burboun
1/2 ts flaksalt
Instruksjoner
- Ha sukker, fløte og smør i en kjele og kok opp på medium varme. La putre i 10 min inntil miksen har begynt å mørkne litt.
- Ha i maisstivelse og visp inn melken. La det småkoke i ytterligere 10 minutter.
- Ta kjelen av varmen, tilsett vanilje og flaksalt og rør godt.
- La miksen avkjøle seg før du har den i ispinneformene.
- Ispinnene trenger 4-5 timer før de setter seg. Ha formene i lunken vann i ca. 10 sekunder før du trekker dem ut.
Via Smitten Kitchens Butterscotch pudding popsicles.
No Comments